Vyzvědači z Tel Avivu - Borovička, V. P. 1920-2004 (Fakta a svědectví, 1979)
V řadě dramatických příběhů dává autor nahlédnout do způsobu práce izraelské tajné služby Mossad. Vypráví o spolupráci Mossadu s americkou CIA a s dalšími zpravodajskými centrálami, o získávání a přípravě agentů, kteří sepodílejína různých teroristických akcích a politických vraždách, odhaluje pozadí Lavonovy aféry, informuje o vypátrání a únosu nacistického zločince Adolfa Eichmanna, o vyzvědačích Eliahu Cohenovi aj.